Nukilan Aku Dalam Sesaat.
Aku Dan Sesuatu - 31.Oktober.2009


mereka bercerita lagi, cerita yang buat aku tidak berganjak.
suara itu, sumbang di telinga aku.
dan buat aku berhenti melangkah.
pengecutkah aku?


di suatu sudut dalam keping hati aku,
ada sebuah suara.
suara yang samar-samar.
hampir tidak aku kenali.
ia suara di sawah.


mengapa ia bersuara di hati aku.
sawah itu minta aku jadi berani.
dan minta aku cuba melangkah.
ia bukan mustahil, ia cuma agak sukar...


sawah itu bersuara di hati aku.
dan mematikan bunyi sumbang di corong telinga aku.
begitu mudah?
kerana ia sebuah hati aku.


kerana ia hati aku, barulah ia begitu mudah....
Nukilan Aku Dalam Sesaat..
Aku Dan Sesuatu.. 28.Oktober.2009


Aku buka tingkap..
hari ini juga hujan..
hujan.. mula-mula gerimis.. dan ia semakin lebat.
mengapa aku sukakan hujan?? 


hati aku terasa nyaman.
hujan membuatkan aku nyaman..
aku berangan.. aku mandi dalam hujan..
aku menari dan bernyanyi..


aku seorang..
di tepi aku terdapat taman daisy.
cantik..
taman daisy putih...


hujan itu dinggin..
tapi ia panaskan perasaan aku..









aku ingin berdiri lama dalam hujan..
menyanyi..
menari...
di taman daisy.

huuuuuuuuuuuuu.. aku sempat cite ngan cikgu yang dihormati itu. cian dia.. dah la banyak keja.. banyak gak dapat gossip free. simpang malaikat 44 la.. huuu, daku tak rela. hehe. pun cam 2, cikgu yang dihormati ni sempat g bergurau..
bahasa yang dia guna malam ni mengalahkan budak sastera. aku pun sot mo faham.. adeeeeeeeeeeeeeeeeeh. i knew what his feeling 2.. saja jak aku. but, i knew gak.. aku x dapat bantu apa2 ni.. huuuuuuuu sorry.. nampak sangat ada batu melantun-lantun jatuh d kepala dia.hehehe.


xpa la.. buat keja ngan baik.. bertangungjawab atas tindakan...... he said, student itu pengubat hati dia.. huuuuuuuuuuuuu... ada racun..

hehe..
memang bahasa.............
adeeeeeeeh..
aku faham apa dia maksudkan..
bab aku juga sama..
aku ada ubat aku juga..


..................


even ada racun...
hehe.
thanks to those mimi.. alala.


.................


weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee intervensi exam this next monday la... napa lum stadi g wani... mo start dari mana ek???................
adei.. serabut lak kejap....


kepada cikgu yang dihormati itu..
be strong..
aku tahu ia pasti boleh hadapi semua ni...

.....................



susah kn???..
xda benda yang mudah... huuuuuuuuuuu 2 ayat dia dulu.
yang susah la yang menarik.... juga ayat dia.
sumtym.. cara dia berfikir tu.. memang dah ada skema dalam otak aku.. so, apa g.. memang aku setuju la.. hehe.


kena belajar senyum walau dalam mana pun keadaan?? huuuu.. yaa boleh jak buat cm 2.. but yes.... bukan mudah.. aku penah buat juga tp, telus itu lebih mudah.. even ia menyakitkan?? ayat...... hehehe.
aku x boleh buat senyum terpaksa. x lawa.. ahahaha.
aku tabik gak kat cikgu..
rasa cam jurang yang besar sangat ngan cikgu ni.. hehe.

tabik!!!!!!!
tabik!!!!!!!!!


belajar untuk senyum?? aku?? mungkin aku x boleh diam cm yang cikgu buat 2... hoho. saja jak aku ni.. cari masalah tul.. hehe.



 

perbezaan lelaki (Bujang) dan pempuan (dara) tym g rumah  kenduri kahwin..


Lelaki (Bujang) 
1. mandi
2. pakai baju dan siap2 kuar rumah ngan kunci di tangan.
3. start keta/motor... jalan........
4. sampai tempat kenduri kahwin, jumpa tuan rumah
5. makan..
6. pas makan relax kejap.... 
7. balik rumah
8. sampai kat rumah..


perempuan (Dara)
1. mandi

2. berkemban
3. keringkan rambut
4. buka almari.. pilih baju
5. bawa keluar semua baju.. bentang atas katil..
6. pilih mana yang mo dipakai
7. ambik baju kebaya
9. letak balik
10. ambik baju kurung
11. letak balik
12. buat pilihan lagi
13. cakap dalam hati 'baju mana yang menarik perhatian?'.
14. sah buat pilihan.. baju kurung moden.
15. pilih tudung pulak.
16. on iron
17.nyanyi2 sementara iron panas
18. telefon berbunyi...
19. angkat telefon 'eh! korang dah mo sampai? kejap la aku tak siap lagi'.
20. cepat..cepat iron baju.. tudung..
21. member sampai.
22. call member jap 'wei!! 5minit g. korang tunggu dalam keta'.
23. pakai baju.. pakai tudung...
24. ambik beg tangan.. dengan alat mekup sekali.
25. berhenti depan pintu, tengok rak kasut.
26. check kasut...
27. pilih kasut,
28. letak balik..
29. ambik je la...
30. masuk dalm keta
31. mula bertekak dengan member.
32. keluarkan cermin
33. keluarkan alat mekup.
34. mekupkan dulu............. sampai kat simpang
35. patah balik.. lupa off iron..
36. sampai rumah
37. member minta pinjam toilet
38. dah selesai.. semua naik keta
39. sampai plaza tol
40. jalan jem
41. mula merungut.. panas.. mekap dah cair..
42. kuatkan air cond
43. sembang2 hal perkahwinan
44. sampai rumah orang kahwin
45. salam dengan tuan rumah
46. pergi makan
47. cedok lauk ayam sket... latak senduk balik.
48. cedok gulai sket, letak senduk balik..
49. mula cite kat member cakap diet.. hehehe
50. ambik lauk sket.. ambik buah banyak..
51. makan........abis makan.
52. borak2 kosong ngan member.....
53. mula usha pempuan lain.. mula bandingkan pakaian mana yang cantik.
54. tunggu pengantin........... pengantin sampai.
55. cepat2 pergi tangkap gambar.
56. pengantin bersanding...pengantin abis bersanding..
57. cepat-cepat naik pelamin, tangkap gambar..
58. mula berangan..
59. member marah, suruh turun.. dia lak naik.. tangkap gambar.
60. ikut pengantin masuk bilik..
61. mula bercakap... 'waah! cantiknya!..'
62. duduk atas katil pengantin...... ambik gambar lagi.
63. tengok hadiah sekeliling
64. beramah mesra dengan pengantin perempuan.
65. minta bunga telur lak.
66. bagi hadiah.
67. salam dengan pengantin.
68. sampai depan pintu.. kasut hilang
69. cari kasut.. jumpa, sebelah masuk longkang.. sebelah budak2 main.
70. ambik kasut
71. naik keta....
72. ngumpat... lauk tak sedap, mekup pengantin tebal sangat, pelamin kurang lawa...
73. mula berangan balik.. nak buat perkahwinan besar-besaran.
74. sampai rumah.
(diubah suai dari Aqjack.....hehe).


apa yang membezakan antara lelaki dan perempuan... 
'huuuuuuuuuuuuuu............ ngantuknya... nak tidur......'


lelaki
1. tengah tengok TV, off TV....
2. bangun g bilik air...
3. berus gigi dan g tandas...
4. tengok baju, tak iron lagi....
5. iron jap..
6. hanger baju..
7. uwwaaaaaaaaah.. ngntuk! .. tidur.


perempuan.
1. tengak tengok TV, off TV.
2. On radio dengar radio..

3. panaskan iron.
4. sementara tunggu iron panas.. pergi jerang air lak.
5. ambik baju...... iron baju.
6. iron tudung.
7. hanger baju dan tudung.
8. air dah masak, masukkan dalam flash.. senang nak buat air esok pagi.
9. bancuh air susu, senang tidur.
10. susun buku.. ambik jadual, susun beg.
11. minum susu.
12. pergi bilik air.
13. gosok gigi.
14. basuh muka dengan facial.
15. masuk toilet.
16. jalan g ruang tamu.. offkan radio.
17. ternampak mug tadi, basuh mug.
18. masuk g bilik..
19. tarik-tarik cadar, tepuk-tepuk bantal..
20. tarik selimut

21. peluk teddy.

22. tidur...
haaaaaaaaaaaa.. it`s come again.... aku ni kan....ish..ish..ish..



.........................


someone said im so ego... hehehe. minta maaf sangat kat dia.. aku pun tak tahu bila aku ada sikap ni ngan begini ketara. mungkin bab banyak perkara yang dah jadi..dan tidak membantu aku... minta maaf sekali lagi kepada dia. nasib baik aku dah besa orang cakap aku this way.. yang lagi teruk pun ada juga.



andi ever said...'kalau dah tahu wani ada sikap tu.. napa tak ubah menjadi lebih baik?????................'. huhu, betul2 ada potensi jadi andalasia.. 'Anak dara lanjut usia...' hehehe. andi gelak aku lak.. huhu. aku sumpah ko jadi bujang terlajak baru tau kata hatiku.hehehe.


'aku ego kan andi???'

'ya...'
hehehe...

'mulut wani jak 2... dorang tak kenal wani..................'


adeeeeeeeeeeeeh... thanks tau sebab percaya aku andi, mungkin suatu hari nanti kita akan bawa haluan masing-masing.. but, pastilah aku akan ingat.. u my bestfriend.. yang berani kacau aku tym aku betul2 marah, betul2 sedey.. berani cabar aku tendang dia dari belakang.....


aku sepak dari belakang kang!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..
ahaha. gila aku...


urm.. cite aku..
aku halau seorang kawan g...

'kalau nak kawan ngan wani tu sakit... baik xyah jak.............'

memang ego tahap cipanzi aku ni...


but, seriously... aku sakit ati juga cakap cm 2... huhu...
niezam... that senior.... andy..... bla..bla.. bla...

kecuali otramen...
aku sapot otramen abis2an yang aku ada.. hehehe, bab that way the first tym aku ada kawan cam dia...


andy?? huhu.. tak tau, dia saja2 xmo terima aku halau dia ke.... dia memang xkan tinggalkan aku sendiri.. adeeeeeeeessssssssss. tapi, aku ngaku.... sikap aku ngan andi boleh la tahan teruknya. ahahahaha.. sorry andi.. terima kasih bab terus sabar ngan aku.. jadi kawan aku.. dengar aku. faham aku bila aku ignore call atau msg.. atau aku bad mood, atau aku nangis.. atau aku monopoli bercakap tym cite panjang2..
hehehe..

minta maaf sangat2..


ego??? adeeeeeeeeeeeeh.. aku ngaku yang ni... doubble plus++++ lagi. just... why i felt hurt ..lawak la aku ni.. kata x mo orang sakit hati bab aku.. tapi, aku buat cam ni pun.. orang sakit hati juga.. ish..ish..ish..

toubat ko wani.. hehehe..




really... it`s feel like crying...


jadi sailormoon aku...hehehe.


betul la.. it`s feel like crying..huhu.
terbawa-bawa start dari lab ka??? ish3.....
lucu aku..


miss said.. it`s gud to have a sence like this in becoming a coming councellor. sensitive to feeling... huuuuuuuu.. terlebih empthy aku. ahaha. but seriously.. i felt it`s worse bah. hehehehe...
adeeeeeeeeeeeeh... farah, napa ngan wani ni???
terlebih empati la pulak..


'kaunselor tak boleh terbawa-bawa ngan perasaan...!!!!...'

adeeeeeeeeeeeh.. kena cuci telinga...
heheehe..


' yaa.. in sesion we must professional... but, kita ni juga.... manusia biasa.....'

betul 2 miss..hehehe..


lagi dahsyat... we manage our time very hard.. thinking about other, penerimaan tanpa syarat 2.. hoho... that why.... we need a patner.. yang sama bidang ni.. untuk cite dan kongsi ngan dia.. weeeeeeeeeeeeeeeeeeee etika kerahsiaan?? adeeeeeeeeei, bukan kongsi sesi la.. kongsi yang patut jak.. hehe.


baiknya...
we learnt how people engage in their problem....
how to manage it...

...................


kaunseling..kaunseling..
napa ko begitu unik??? dan napa aku rasa tak layak ambik ko..??



cam kat 'anak wayang' jak aku rasa tym masuk lab.. hehehe. banyak drama.. ratu air mata ramai kat situ. that how we different from other students..


...................


susah la...
to kengkawan semua...
aku bukan berniat buat korang sakit hati ngan sikap individual aku.. but, this is the way.. i manage my self... xda kena ngena ngan kaunseling k..hehehe.



paling utama..
kat andi la..
mesti dah tahap cipanzi sakit ati dia 2 aku buat.. hehehe.
so sorry semua....


............................


019****161??
laaaaaaaaaaaaaaaaaaa..kengkawan apasal g contac no 2?? aku x guna g no 2 la.. nge3..
patut la hari 2 x banyak dapat wish raya.. semua dah g sent kat no 2..
tuan punya no 2 contac aku td... gtau..
laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................
cam macam la..............


....................

p/s : nda sabar sy mo cuti.. hehehe.

kes apa la ni... mimpi kicie aku lak??? huuuuuuuuuuuu rinnnnnnnnnnnnnnnnnndddddddddddu....


when i was a little, my little sister was ever told me a stroy.. she said.... 

' sist.... last night i was dreaming.... we are in the hut.....'..

im not really remember what the story was about.... 


'about mum???'...
'the paddy field`s hut?????'.........................


something like that..




'in my dream... i was crying...... then when i woke up.... i was truely crying.... what is that sist???'............


alahai... i can`t give her explaination. we were still a little girls...
when this event happened to me today.. it`s made me remember what my little sister dreaming....


my dreams???
it`s was kicie..
im with him in the evening, in the beautiful sunset.. this sunset`s view is ordinary to see in my village. it`s was so beautiful...
im hugging him..
softness... friendly... longging...
seem he still here, with me.... and always with me....


suddenly, his fur were changing.. it`s become mo whitest .... more beautiful.... beside me, there are three little kitties, they are very small. but im not interesting with them like i am to kicie..


we watching the clouds.. white... and the sky was blue.... very impressing... and kicie were here with me..
i felt happy...



kicie fall asleep... he slept in my hugging... 
weird... kicie becoming small.. smaller.. smaller.. and smaller... like the very first time i saw him.. he became a little kitty. very small...
my little brother touch him..
he took kicie and checked him...
'kicie can`t stay longger'...
'what!!!!!!!!!!!!!!, what the words means......'
'i don`t want it.......


i took kicie back.... he becoming week... close his eyes tight..... i huged him..
'why.................'
'why???...............'
i started to cry..
im crying in my dream.....


the sunset become red...
and why i saw kicie like smilling....
smilling..
i was still crying...
huuuuuuuuuuuu..........


i woke up??? huuuuuuuuuuuu.. really i was crying..
wet on my cheek..

and something wired feeling in my heart..
i miss him...
that keep me crying more..


................


even, mimi slept beside me... huu... kicie....
why i miss him so much.....
adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh........




hoho.. dah besar2 ni.. baru jadi benda ni kat aku.. hoho.. lawak antarabangsa tul aku ni... kicie2..i do wish u come in my dreams.. even it`s hurt me.. but please just come again......
hehe.
thanks god..

huuuuuuuuuuuuu..
kisah apa la ni...
kak zu dah try test baju dinner dia ni.. huhu. caya la kak zu.. kalau aku kat tempat kak zu mesti lagi kalut. x reti mo melawa. apatah lagi touch up.. touch up wajah.. adesssssssssss.. haram........... hehehe.



aku penah gtau kat kengkawan aku...
pakai benda2 tu kat muka cm ada sampah kat muka aku.. adaka.. napa?? sebab makup x melekat kat wajah aku???. hehe. aku x reti...
macam mana aa dorang boleh pakai semua tu???
aku suka tengok.. tapi.. aku x pandai bab2 ni.. hehehe. sekali try.. jadi badut kang.. hehehe..



ciaaaaaaaaaaan tul aku. hehehe.
fikir2.. takut gak.... hehe. kengkawan pandai melawa, aku masih tetap sama jak cam aku yang dulu. hehehe.. xdapat den nak nolong.. ahahaha.. dah aku cm ni..hehehe..


chaiyok3!!!!! untuk kak zu.. moga success cm kak qira that day.. dapat anugerah queen of the night.. hehehehe. kak zu?? berbaju biru berselendang hitam yaa.. hehehehe..

..........................


urmm...
aku ingat g, tym g kuliah last thursday....
ttba tertengok.. one student ... she cried..
napa??
her fatrher was gone...
adeeeeeeeeeeeeeh.. kalau jadi kat aku... aku xtau macam mana mo terima ni semua... ciaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan kawan kita 2..
semoga roh ayah dia dicucuri rahmat..


aku dapat seorang kawan baru g..
yogaswarta nama dia.... dari bandung x silap aku... hehe. banyak benda boleh aku kongsi ngan dia. max pun dah lama aku x tanya khbar... cam mana agaknya dorang ek.. bebaik jak kot..
aku x main ym lagi sekarang ni...
hehhe.. rasa x begitu suka lak..
but.. aku still ingat kengkawan tau..huhu.


urm.....
utuk kak zu.. moga hepy kat dinner 2.. hehehe. caya la kak zu.

tetiba rasa cam mo tulis bab ini.. hehehe....
what if... someone who ever love u said... he loves u,, but in the same time.. he love other girl...
huuuuuuuuuuuuuuu....
can u accept it or not????..


last lab???.. one of the client talked about her boyfriend??.. she told, she can`t got it....why her boyfriend can`t give a time for them together.. hehe.. kalau sebelum ni... boyfriend dia selalu ada masa.. now, dia kata.. if they can`t be together in the future..... , it`s is fate.. xde jodoh.. the problem is.. i can accept this matter... but still i can`t understand it... weeeeeeeeeeeeeee, cik linda... wani dah start dah balik ni.. hehehe...
napa eek?? mayB bab aku x suka kuar berdua kot... then, i can`t understand it.... huhu.. aku kan terer tolak ajakan orang bulat2.. hehehe.




in my class.. ada sorang course mate was married.. aik.. makin menyerlah cantik jelita lak aku tengok c mai tym dia pregnant ni.. kengkawan lain....?? nak kahwin juga...hoho.. amboi wani.. cite bab kahwin nampak... mesti best dapat baby.. kan? kan?...
but now.. i prefer kitty bah.. ahahahaha... lawak...


what about this???


hari ini saya senyum kat awak, tapi awak jalan kat depan saya... jadi, senyum pun tak guna..


hari ini saya tegur awak, tapi saya tegur dalam hati, jadi awak tak dengar semua doa yang saya berikan untuk awak, kata-kata semangat dan tanya khbar awak setiap hari... 


 hari ini, kita duduk semeja.....tapi rasa cam jauh sangat, padahal tak sampai sedepa...


awak hari ini nampak serabut, semua orang kutuk. tapi ada juga yang puji...jadi awak boleh berharap dengan saya.


awak hari ini senyum kat saya, tapi saya buat-buat tak nampak..padahal nak elak dari pengsan..


awak hari ini datang jumpa saya, tapi saya buat bodoh... padahal bumi rasa macam dah tak cukup graviti..


awak hari ini nampak comel, semua orang puji... tapi, saya puji dalam hati...


hari ini awak beratur kat belakang saya, saya tak tahu nak cakap apa...jadi saya blah cam tu saja.


awak hari ini dah berubah situasi, tapi saya masih dekat sini... padahal dah kosong tak berisi.


hari ini saya nampak awak lagi, tapi awak dah lain... jadi, saya terdiam sendiri.


hari ini saya janji nak pergi... tapi tak tahu kenapa tak boleh pergi....


hari ini saya menyesal ada ego yang tinggi...


kali terakhir saya nampak awak, awak tak toleh.. awak fokus kat kengkawan awak.


saya tengok gambar kita senyum.. tapi gambar tinggal gambar.. nak buang sayang, nak simpan sedih..


esok antara kita ada balai berlepas... terpisah lautan. saya tiada awak lagi.


hari ini..di sini saya tak nak ego tinggi lagi..... buat sakit hati.. 


semua untuk awak... sebab awak curi hati saya, saya gembira... awak tak tahu kan..


kadang- kadang, kita akan bersikap cam ni kat orang yang kita sayang.. hehehe....
betul ka????


aku sedara influeza..hik..hik..


 



salaaaaaaaaaaaaaaaaaaam..



takut... ada harimau..huhu..





sembunyi... sembunyi... 



comelnyaaaaa.. hehehe..


















 

Adeeeeeeeeeh... cian tul la.. hehehe..


sem ni aku banyak belajar perkara... even benda 2 dah xda g...
hoho.. otramen contac aku.. tanya bab lyss.. huhu, sedey jak bunyi... aku pun x contac lyss g kebelakangan ni... dua2 pun busy maa..hehe.. last2... x dapat contac no dia g.. napa???, sib bek ada no rumah dia g..
aku called jak mesti sora operater 2 jk.. weeeeeeeeeeeeeeeeeeei jangan ko berani lupa ni kawan ko lyss... otramen dah ugut kita 2, dia mo fire dblang.. huhu.. nda sayang kawan tol la.. hik..hik..hik...


urm...
sesi makmal???
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah.. aku tabik la makmal aku sem ni... ciannn.. instruktor ni.... dah la busy... student datang lewat g.. adeeeeeeeeeeeeeh.. bila campur ngan dorang ni.. aku pun jadi malas jg.. hehehe.. farah still bersungguh2 ni.. but.. she seem forced sket la...
aku xtau.. but yang aku nmpk.. dia cam fikir agak berlebih2an.. hehe... kadang2 aku jadi takut gk.. that not the way i talk..huhu.. farah2.. jangan jadi bahan experiment ellis...

masalah orang masalah aku..
hehehe..


but.. ada farah.. at least we can share...
kn..kn..kn... walaupun, dia kata aku ni suka membantah.. ahahahaha.. ala 2x5 jak.. dua2 degil juga..hehehe. sumtym.. kita kena faham dari sudut orang lain juga.. manusia adalah sensitf.. peka kepada hati.... huuuuuuuuuuuuuuuu.. suka suki jak aku berkata ya farah..
but.. yaa.. nampak.. she caring for her friend la... bagus laa 2...

makmal.....???
huuuuuuuuuuuuuuuu.. slould i named this makmal with.. makmal ratu air mata??? ahahaha... dari first makmal... till last makmal... semua girls ever cried.. adeeeeeeeeeeeessssssssssss... maknanya kami sensitif ngan perasaan..hehehe...
last2.. dorang kasi sedia tisu pulak..
adooooooooooiiiiiiiiiiiiiiiii...


sesi aku...
weeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
failed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! failed!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
taktau cam mana boleh crying lak.. sepa suruh farah nangis.. hoho.. adaka kaunselor buat cam ni.. dah aku tepuk2 jak c farah... cian lak dia aku x buat penerokaan.. bab aku nampak sangat dia membangkang aku tym buat sesi..ahahahaha,, that why im bias ngan dia lak.. counter tranferens lak aku.. huhu.. so i stoped the sesion laaaa..


sekali....


im so disappointing....kata miss.. i don`t aspect this...



sorry miss..
i knew u are so busy..
but...
dah memang x boleh teruskan sesi bila benda ni jadi..
aku tahu.. it was just about 17 minutes jak.. alalalala...


what if you get student like her wani???


huhu.... memang aku yang salah this time...


urm...
farah...who`s u are.. to make ur pren understands u???

then..
jadi , drama.. farah criying..
aku tersentak....


u see wani???!!!!


farah.. sorry....
huhu... aku kata dalam hati 2...


tengok farah nangis..
i suddenly cried juga..


i hate sumting yang buat aku nangis..huhu.
dah la malam semalam 2 aku felt nothing.. sib bek tetido juga..


farah ketawa sambil nangis..
aku ketawa nangis sambil tepuk farah..
dalam hati.. ` i hate u crying farah....'..
i hate my pren crying...
hoho..
sorry.. 


.......................


sepa suruh aku kenal perangai degil farah itu... dia kata aku suka membangkang..hua3..kami g toilet pas 2.. kat luar 2 baru aku tanya cam macam.. tahu cite farah...aku mo dispute farah dalam sesi..
but i used reality theory... dah la dia rasa terancam ngan aku yang degil dan the way i talked like aeroplane 2..



wani, awak cakap laju sangat...


hoho.. sorry tau....
so, aku fikir dua kali untuk tidak menggunakan dispute..
dalam reality..sebenarnya dispute 2 teknik jg.. adeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh..


aku mo teroka banyak ngan farah..
but...
aku tahu xkan boleh...
huhu..
that why i stoped her..


sekali kena marah miss pulak..
satu bab.. she was so busy..
second, budak2 makmal x pay attention..
third... mungkin sesi xda kesungguhan..


.......................


aku terfikir balik...
im not becoming a gud cauncelling`s teacher ni....
im not interesting gak..
i prefer 2 be a home room teacher...
knowing that, i have my certain students...
so, what can i do now???
nothing..
i love studying in councelling either.. but, i`ll not becoming a councelling`s teacher for my whole life...
i`ll change it sumday.. (don`t give up la wani...)



dulu pas ROS, when we already in school.. i saw with my own eyes... how this cauncelling teacher were different with ordinary teacher.. huhu.. jeles aku ngan cikgu lain..
masuk kelas ngajar..
PK bagi aku peluang ngajar.. sub sej form three.. huhu.. best la masuk kelas.. hoho..


when im thinking i was failed in sesion... i felt like not becoming a good cauncelling teacher... what if.. what if... adeeeeeeeeeeeeeeeeh... daripada aku x tolong orang in this way, better i help them with my own way jak.. without engaging in councelling mayB.. hoho..
susah kaunseling ni.. tanggungjawab besar..


i ever spoke up this matter 2 my senior... but his respond me..

'wani x bersyukur.........................'

hoho.. x best tul... x membantu tul..

why.. my senior 2 x pernah mo dengar aku... at least just listen to me...  huhu.. now im asking to myself..
am i ever heard him??
yala..
pernah la..huhu. he said.. cauncelling was easy..so, aku cabar dia la.. ' ambik kaunseling laa'... huhu.. aku gurau jk.. xtau la kalau dia ambik serious 2..hehehehe... btw.. may god bless him juga la.. amin..
need to work hader wani!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.. thankz to miss juga.. ahahaha.